Turun Nuorkauppakamari ry järjestää startup-yrityksille tarkoitetun Turun tulevaisuuden kehittäjä kilpailun, jonka finaali käydään perjantaina 7.11.2014. Saatujen hakemusten perusteella on valittu finalistit, joiden kilpailuvideot on julkaistu Youtubessa Turun tulevaisuuden kehittäjä kanavalla. Viisikon valinnassa huomioitiin idean ja tiimin lisäksi myös videoiden saamat tykkäykset ja kommentit. Kilpailu on osa Turun Nuorkauppakamarin järjestämää Turun kehittäjä 2014 tapahtumaa.

Turun tulevaisuuden kehittäjä on Turun seudulta ponnistaville alle viisi vuotta toimineille kasvuyrityksille ja uusille liikeideoille tarkoitettu startup-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Kilpailun tavoitteena on löytää seuraava turkulainen menestystarina ja tehdä se tunnetuksi. Kisa avattiin 4.9.2014, ja siihen oli mahdollista osallistua lähettämällä omasta liikeideasta 60 sekunnin pituinen englanninkielinen video 17.10. mennessä.

Semifinaalivideot saavuttivat yleisönsä nopeasti, ja niitä on katsottu neljässä päivässä yhteensä jo 2 500 kertaa. Bisnesenkeleistä ja sarjayrittäjistä koostuva tuomaristo (Juha Saarinen, Jaakko Salminen, Jari Mielonen ja Mo El-Fatatry) valitsi videoiden perusteella finaaliin seuraavat startupit: Aittokoski Experience, Lakivälitys, Operantes, Skene ja Tapin Feedback.

Kukin finalisti saa kaksi lippua Turun kehittäjä -tapahtumaan sekä Petri Lehmuskosken (FIBAN) pitchauskoulutuksen. Finalistit pääsevät esittämään oman ideansa yleisölle Turun kehittäjä -tapahtuman yhteydessä perjantaina 7.11.2014. Aikaa oman idean esittelyyn ja tuomarin vakuuttamiseen on kolme minuuttia. Voittajan valitsee tuomaristo.

Kilpailun voittaja saa palkinnokseen Turun teknologiakiinteistöt Oy:n toimitilalahjakortin (arvo 10 000 €), San Francisco Oy:n markkinoinnin ja viestinnän konsultointipaketin (arvo 1 000 €) sekä Ravintola Maunon kokouspalvelu- ja tarjoilupaketin (arvo 450 €).