Turun kehittäjä -tapahtuman yhteydessä käydyn Turun tulevaisuuden kehittäjä -kilpailun voitti Operantes Oy:n palvelu Vara.
Turun tulevaisuuden kehittäjä -kilpailu järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran. Kilpailu järjestettiin kokouskeskus Maunossa perjantaina 7.11.2014. Turun tulevaisuuden kehittäjä on kasvuyritys, startup, liikeidea tai henkilö, jolla on potentiaalia kasvaa seuraavaksi turkulaiseksi taloudelliseksi menestystarinaksi. Turun tulevaisuuden kehittäjän palkitsivat Turun Nuorkauppakamari ja Turku Science Park Oy.
Kilpailuun osallistuttiin lähettämällä minuutin hakemusvideo. Videoiden perusteella bisnesenkeleistä ja sarjayrittäjistä koostunut tuomaristo valitsi finaaliin viisi kilpailijaa. Kilpailu käytiin ns. pitchauksen muodossa: kilpailijat pitivät Turun kehittäjä-tapahtuman yhteydessä lyhyet puheenvuorot, joilla he yrittivät vakuuttaa tuomariston ideansa parhaimmuudesta. Finaaliin selviytyneet yritykset olivat Aittokoski Experience, Lakivälitys, Operantes, Skene ja Tapin Feedback. Näistä tuomaristo valitsi Operantes Oy:n Vara-palvelun Turun tulevaisuuden kehittäjäksi 2014.
Kilpailun voittanut yritys suunnittelee online-palvelua työn kysynnän ja tarjonnan älykkääseen kohtaamiseen. Yrityksen tavoitteena on kehittää ja uudistaa työelämää paremmaksi kaikille osapuolille. Operantes on jo kehittänyt sijaisopettajille ja kouluille tarkoitetun kohtaamispaikan. Tämän lisäksi suunnitelmissa on laajentuminen muille toimialoille sekä kansainvälinen kasvu.
Palkinnoksi voittaja sai Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n 10 000 euron toimitilalahjakortin, San Francisco Oy:n 1 000 euron arvoisen markkinointi- ja viestintäkonsultointipaketin sekä Maunon 450 euron arvoisen kokouspalvelupaketin.
– On ollut hyvin piinaava viikko. Maanantaina saatiin suuria uutisia Tekesiltä. Tänään aamulla tehtiin ensimmäinen suuri asiakasdiili. Tämän illan kruunasi sitten vielä tämä Turun tulevaisuuden kehittäjä palkinto, voittajayrityksen toimitusjohtaja Eeva-Maija Hellsten kommentoi tuoreeltaan valinnan jälkeen.